Събота, 25 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.11.2018  » Протестно шествие-митинг в Русе в неделя

  Християнската общност на Протестантско - Евангелските вярващи и църкви в град Русе организира за втори път протестно шествие-митинг 18 ноември, неделя, в Русе. Поводът е проектът на закон за вероизповеданията в България. Шествието ще тръгне в 15:30 часа от Паметника на Альоша по улица "Александровска" и ще приключи с митинг на Паметника на свободата.

  Като представители на различни верски общности в България, изразяваме своята загриженост и тревога във връзка с планираните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията.

  Притеснение будят както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, който е чужд на демократичните и плуралистични ценности и се опитва да върне гражданите на Република България във времена, в които репресивната Държава, чрез свои силови структури, преследваше верските общности, като ги демонизираше и определяше за “врагове на народа”, или модерния подобен израз “риск за националната сигурност”.

  Законопроектът застрашава не само верските общности в Република България, но по същество представлява и посегателство върху правата на всички български граждани. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на ЕС, да се налагат закони, които стигматизират и лишават от основни права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените становища на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да подкрепя предложените промени в Закона.

  Излизаме на мирен протест обединени и с мисъл за запазване на постигнатото през годините на свобода и демокрация и за да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.

  Подробен анализ на Законопроекта може да прочетете тук

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net