Вторник, 22 Октомври 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.12.2018  » Напролет започват ремонтите по бул. Липник


  Булевард „Липник“ ще бъде модернизиран по българо-румънски проект. Договорът е за за безвъзмездна финансова помощ за реализацията на проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“. Продължителността му е 30 месеца.

  Строителните дейности по булеварда ще започнат напролет, стана ясно днес. Той ще бъде на етапи, като трафикът ще бъде отбит по обходни маршрути. Все още не е уточнено от коя посока ще започнат ремонтните дейности - от КАТ или от Кръговото.


  Ще бъде рехабилитирана пътната и тротоарната настилки, както и благоустрояване и озеленяване на прилежащите терени. Надлъжните и напречните наклони на тротоарите и съответните настилки ще бъдат съобразени с изискванията за осигуряване на достъпна среда, включително на хора с увреждания.

  В румънската си част проектът предвижда модернизация на 6,5 км от уличната мрежа на град Гюргево. Той включва още изготвяне на съвместна трансгранична стратегия за подобряване на транспортните връзки в района Русе-Гюргево, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика.

  Общата стойност на проекта за двата партньора е 15 324 710,52 лв. като финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента.

  Разработката е съвместно от администрациите на двете общини и одобрена за финансиране по Програма „Интеррег V-A Румъния–България 2014-2020 г.“, Приоритетна ос 1 „Един добре свързан регион“, Специфична цел 1.1 „Подобряване на процеса за планиране, развитие и координиране на трансграничните транспортни системи за осигуряване на по-добри връзки към транспортните мрежи TEN-T“.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net