Неделя, 25 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.01.2019  » В 9:07 часа бе приета първата данъчна декларация в Русе


  Русенка подаде в офиса на НАП в Русе първата годишна данъчна декларация за получени доходи през 2018 г. в 9 ч. и 7 мин. тази сутрин. Жената е на 40 години и има доходи само по трудово правоотношение, но чрез декларацията си по чл. 50 от ЗДДФЛ ще ползва данъчно облекчение за отглеждане на деца. Веднага след подаването на декларацията дамата е пожелала да получи и ПИК, за да се възползва в бъдеще и от електронните услуги на НАП.

  До обяд в русенската приходна администрация са получени 24 годишни данъчни декларации, от които физически лица са подали на хартиен формуляр 12 и още 6 с ПИК или електронен подпис, а други 6 са подадени от фирми по чл. 92 от ЗКПО по електронен път, каквото е изискването на закона.

  Миналата година 45 % от подадените от русенци декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ са били изпратени по интернет с Квалифициран електронен подпис или с Персонален идентификационен код, издаден от НАП безплатно и безсрочно. Тази година, освен за подаване на декларации и плащане на данъци с КЕП и ПИК , физическите лица след 01.03.2019 г. ще могат да проверят дали за тях има подадени данни от предприятия и самоосигуряващи се лица за изплатени доходи, различни от тези по трудов договор. Това могат да направят на сайта на НАП на адрес https://inetdec.nra.bg с цел коректно отразяване на получените доходи в годишната им декларация.

  Друга новост е, че за подаване на декларации по електронен път от физически лица може да се ползва до 31 януари 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

  През лятото в офиса на НАП в Русе бяха инсталирани 11 ПОС терминала и притежатели на банкови карти, могат да превеждат без такси, както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, предадени за събиране от приходната агенция.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net