11.01.2019  » Биляна Дудова стана Спортист №1 на Русе


Биляна Дудова - световна вицешамипонка за жени по борба, с две европейски титли - за жени и за състезателки до 23 години, балканска шампионка, стана „Спортист на годината“ 2018 в класацията на вестник „Утро“ и Община Русе. Наградите бяха връчени днес на тържествена церемония в зала „Европа“ на Доходното здание.

„Благодаря на всички спортисти и техните треньори. 2018-та година беше невероятна и изпълнена с много успехи“, заяви Стоилов в началото на церемонията и пожела здраве и още по-успешна 2019-та година за всички.

„Спортът не е само тренировки и състезания – той е част от обществения живот и се гордеем с всички вас“, заяви Младен Любенов – главен редактор на в-к „Утро“ , като благодари за подкрепата от страна на Община Русе.

Десета позиция с 16 точки, е за боксьора Радослав Росинов – боксьор в клуб „Русе“.

Деветото място е за Инна Ефтимова - лека атлетика, клуб „Локомотив“.

Осмата позиция е за Християн Стоянов - лека атлетика, клуб „Дунав“.

На седмо място с 27 точки е волейболистът Костадин Стойков от клуб „Дунав“ - капитан на отбора.

Шестата позиция в класацията на 10-те най-добри русенски спортисти е за Габриела Димитрова – боксьор в клуб „Русе“ с 34 точки.

На пето място в класацията с 49 точки е Ангел Русев - вдигане на тежести, клуб „Русе“.

Четвъртото място в класацията е за Стилян Гроздев - вдигане на тежести.

Третото място е за Севда Асенова – боксьор в клуб „Русе“ - европейска вицешампионка.

На второ място в класацията със 92 точки е Стойка Петрова – боксьор в Боксов клуб „Русе“ - световна вицешампионка и европейска шампионка.

Жените от призовата тройка получиха наградите си от кмета Пламен Стоилов.


Чрез анкетата бе определен и най-добър приложник -  Никол Павлова, завоювала престижни награди от национални и международни състезания.

С титлата най-добър треньор беше удостоен Павел Сяров, боксов клуб „Русе“ - личен наставник на Стойка Петрова, Севда Асенова и Габриела Димитрова.

Валентин Йорданов - почетен председател на Българската федерация по борба, вицепрезидент на БОК и спортист номер 1 на Русе за 20 век, предостави статуетки „Спортен Олимп“ за най-добър спортист и най-добър треньор, които бяха връчени от Валентин Гецов – вицеолимпийски шампион по борба.

В събитието се включи и талантливата Калина Чокоева от вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова.

Церемонията приключи традиционно с обща снимка и пожелания за нови завоювани отличия през 2019-а година.

АРЕНА«  Обратно към новините