Неделя, 18 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.01.2019  » Дунавски туристически район бе учреден в Русе


  В Русе се състоя Учредително събрание на Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР). В събранието взеха участие 28 учредители -  17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и 1 професионална гимназия. Събранието беше председателствано от Кмета на Община Русе Пламен Стоилов, а Министерството на туризма беше представено от Венелина Червенкова, началник отдел „Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма“, Дирекция „Туристическа политика“.

  Пламен Стоилов посочи, че подготовката за създаването на организацията за управление на най-големия туристически район в България е отнела по-малко от шест месеца, което демонстрира по категоричен начин значимостта на туризма за социално-икономическото развитие на региона и за утвърждаването на споделена идентичност. Венелина Червенкова поздрави всички учредители, като изтъкна желанието на Министерството на туризма да работи за балансирано развитие между Севера и Юга чрез стимулиране създаването на регионални туристически продукти и регионален маркетинг на дестинациите.


  Учредителите приеха Устав на организацията, както и състав на органите за управление. За Председател на Управителния съвет на ОУДТР с гласовете на всички присъстващи беше избран кмета на Русе. В Управителния съвет влизат още кметовете на общините Свищов, Силистра, Лом и Плевен, областният управител на Област Търговище, както и представители на Сдружение „Съюз на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе“ и Сдружение „Туристическо дружество Приста“. Участниците в Учредителното събрание посочиха Областния управител на Област Видин и ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев“ за членове на Контролния съвет на организацията.

  Дунавски туристически район се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всички девет, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението. Основната специализация на района и неговите уникални, конкурентни предимства като туристическа дестинация са в областта на културния и круизния туризъм, а сред разширената специализация се причисляват още културно-исторически, речен, приключенски и еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net