26.01.2019  » Още сняг и дъжд в събота, в неделя валежите спират


И днес на места валежите ще продължат - в Западна и Централна България ще са предимно от сняг, значителни - в планинските райони. Ще се образува нова снежна покривка.

В седем области на страната е обявен жълт код за опасно време. В Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян валежите ще са предимно от сняг и ще се образува нова снежна покривка, най-вече в планинските райони. Очакваните количества за денонощието са 10-20 л/кв.м. В Стара Загора, Хасково и Кърджали предупреждават за обилни валежи, предимно от дъжд. Очакват се около 20-35 л/кв.м.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните ще са от 1 - 3 градуса в Западна България до 6 - 8 градуса в югоизточните райони от страната, сочи прогнозата на НИМХ.

  По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

В планините ще е облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в масивите от западната половина на страната. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад и в комбинация със снеговалежа ще има условия за образуване на преспи и навявания.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

През нощта срещу неделя от запад валежите постепенно ще отслабват и спират.

 АРЕНА

«  Обратно към новините