Понеделник, 20 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.02.2019  » 15 нововаксинирани деца против морбили само за три дни


  15 деца от русенския квартал „Селеметя“ вече са ваксинирани против морбили само за последните 3 дни. Десетки срещи в домовете на семейства с малки деца са провели детският педиатър, медицинската сестра, социалните работници и психологът чрез медиаторите по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“. Специалистите допълват графика си с извънредни дейности и цяла седмица са от врата на врата в квартала с преобладаващо население от ромски произход.

  Екипът на проекта прогнозира вълна за доброволно имунизиране на новородени и деца до 7-годишна възраст с пропуски в имунизационния календар.

  Успехът на мобилната работа на терен предшества дните на отворени врати за възможностите на безвъзмездна грижа по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“. Те ще се проведат на 25 февруари и 1 март 2019 г. от 10:00 до 17:00 часа в Центъра за интегрирани социални услуги в сградата на Филиал „СВЕТИЛНИК“ на ДГ „Червената шапчица“.

  Община Русе изпълнява проекта като конкретен бенефициент на 839 312,14лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“, приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“. В рамките на 7 часа центърът може да бъде посетен от представители на здравни, социални и образователни институции и всички граждани на община Русе. Териториалният диапазон на потребителите излезе от рамките на 5-те квартала „Чародейка“, „Дружба“, „Мальовица“, „Здравец“ и „Родина“ и вече обхваща целия град и малките населени места в община Русе.

  Центърът за интегрирани социални услуги в сградата на филиал „СВЕТИЛНИК“ на ДГ „Червената шапчица“ в кв. „Чародейка“, ул. „Тодор Икономов“ 1 и Комплексът за интегрирани социални услуги за деца в кв. „Дружба“, ул. „Н.Вапцаров“ 20 работят всеки ден от 9:00 до 17:00 часа по график за индивидуални и групови консултации.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net