11.03.2019  » Балерините от НУИ с 2 първи, 2 втори и трето място в Шумен


Две първи, две втори и едно трето място завоюваха момичетата и момчетата от специалност „Класически танц“ на Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ – Русе на XIV Национален танцов фестивал „Магията на танца“, който се проведе в Шумен през изминалия уикенд. В категория „Класически танц“ първото място бе дадено за танците „Полка“ на учениците от четвърти клас и „Валс“ на учениците от пети клас (втора възрастова група 9-11 години) с педагог Деница Анчева.

Първо място в трета възрастова група в категория „Класически танц“ (12-15 години) отново отиде при учениците на Деница Анчева от 5 и 6 клас за „Валс“ от балета „Копелия“ и „Ноктюрно“. Второ място в категорията „Класически танц“ втора възрастова група (9-11 години) завоюваха и третокласниците на педагога Станислава Спасова, които впечатлиха журито с изпълненията на танците „Аквариум“ и „Котки“.

Второ място в категория „Съвременни танци“ бе присъдено на учениците на д-р Анчева от четвърти клас за танците „Котки“ и Sugar. Третото място грабнаха танците „Настроение“ и „Тико Тико“, чиято впечатляваща хореография отново е дело на Деница Анчева. В категория „Характерни танци“ танцът „Тарантела“ на децата от пети клас получи специална награда.

В XIV-ия Национален танцов фестивал „Магията на танца“ в Шумен участие взеха близо 600 танцьори от цялата страна.

АРЕНА

«  Обратно към новините