14.03.2019  » Германската BADER ще строи втори завод край Русе


До края на годината в завода на "Бадер България Мениджмънт" ЕООД ще бъдат наети общо 500 души. През идната 2020 година се очаква общият брои служители да достигне 700 души, а след 3 до 4 години да се открие и втори завод на територията на Русе. Това стана ясно след среща на областния управител Галин Григоров с изпълнителния директор на фирмата Сава Чорбаджиев. Той представи пред областния управител намеренията на фирмата за изпълнението на инвестиционен проект, целящ производство на тапицерии за автомобилната индустрия.


Компанията планира да стартира производството си най-късно през втората половина на 2019-та година, а очакванията са да бъдат създадени нови 140 работни места. На първо време персоналът, който ще бъде нает и обучаван ще е около 80 човека.

Германската компания „Бадер“ (BADER GmbH & Co. KG) е сред топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са й водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes и Audi. Фирмата има заводи и в други държави като Германия, Полша и Китай.

АРЕНА

«  Обратно към новините