Сряда, 19 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.03.2019  » Убиецът на Виктория Маринова отива на съд с три обвинения

  „Убийството на Виктория Маринова, което беше извършено на 6 октомври 2018 година,  по своята жестокост разтърси цяла България. Този случай разтърси не само с жестокост, но и с факта на внушенията, които бяха направени от определени кръгове – българи срещу българи, срещу институции и срещу държавата. Внушенията бяха за това, че журналисти борещи се срещу корупцията и корумпирани длъжностни лица биват убивани“. Това заяви в Русе говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.  Окръжна прокуратура – Русе днес внесе  в Окръжения съд обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова, а  даде говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова и наблюдаващите прокурори дадоха разяснения по случая.


  Арнаудова определи убийството, като чист криминален случай, след проведеното разследване. „Но аз съжаление петното което остана върху държавата се наложи целят екип да обори само с много усърдие и висок професионализъм, както и самообладание, проявено от  колегите да се стигне до истината“, допълни Арнаудова. 

  Северин Красимиров е единственото обвиняемо лице и от днес е предаден на съд, каза Окръжният прокурор Георги Георгиев. „Той ще отговаря по три обвинения. Едното е за извършени от него блудствени действия с Виктория Маринова, второто – за извършено изнасилване, а третото е за убийство извършено по особено мъчителен начин и особена жестокост“, допълни прокурорът.


  Доказателствата са събирани през последните пет месеца и са проверени всички възможни версии. Разпитани са над 30 свидетели и са направени 15 експертизи. До момента Красимиров търпи мярката задържане под стража. Чисто сексуален е бил мотивът за нападението над  Виктория Маринова, коментира Георгиев. По време на разследването не са събрани никакви доказателства за това, трите престъпления да имат общо с професионалната реализация на жертвата.

  Северин е бил на празненство в приятели предишната вечер, употребил е алкохол и в ранните утринни часове на 6 октомври е тръгнал пеш към дома си. На местопрестъплението е срещнал Виктория, нанесъл е побой и след извършените сексуални посегателства, Маринова е починала. Той е потвърдил употребата на алкохол и наркотици, но след завръщането си от Германия, не са открити следи от наркотици в кръвта и урината му.

  По време на досъдебното производство Красимиров се признава за виновен и дава подробни обяснения, които потвърждават становището на прокуратурата относно мотива за престъплението. Има и множество веществени доказателства, дрехи и вещи, които той се е опитал да укрие.

  Според психиатричната експертиза, Красимиров е с лека степен на умствено изоставане от ранна детска възраст. Това обаче не му пречи да съзнава свойството и значението на деянието си и може да носи наказателна отговорност.

  За обвинението в умишлено убийство законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, заяви Окръжният прокурор Георги Георгиев.  Прокурорите Георгиев и Колицова, както и разследващият полицай Добрин Харалампиев бяха наградени със служебна благодарност от Главния прокурор Сотир Цацаров придружена с награден нож.

   

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net