Събота, 7 Декември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.05.2019  » Пъстра празнична програма за Празника на Русе

  С богата празнична програма Русе ще отбележи 6 май – Ден на храбростта и българската армия, както и празник на града. Събитията ще започнат още на 5 май, от 18:00 часа, пред Доходно здание, където ще се състои празничен концерт на Биг Бенд – Русе.

  На 06 май, от 09:00 часа, в храма „Свети Георги“ ще бъде отслужена света литургия от Митрополит Наум и свещеници от България и Румъния.

  В 11:00 часа, на площада пред Общината, ще се състои Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при Общински детски център за култура и изкуство.

  От 11 до 12 часа и от 17 до 18 часа на пл. „Батенберг“, пл. „Хан Кубрат“ и пред Сградата с Часовника ще бъдат представени Музикални стрийт етюди от възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

  Пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, в 12:00 часа, ще се състои тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя и благодарствен молебен, отслужен от свещеници от Русенската митрополия.

  От 18:00 часа, пред Съдебната палата, русенци и гостите на града ще имат възможността да се включат във фолклорен флашмоб, организиран от ФТТ „Найден Киров“, с участието на 8 танцови състава от Русе, сред които ФТТ „Найден Киров“, Танцова школа „Играорци“, ФА „Здравец“, ДЮФА „Зорница“, Клуб „Чанове“, ФТА „Русчуклийче“, Клуб по танци „Фламинго“, ФТС „Зора“.

  Богдан Донев – ръководител на ФТТ „Найден Киров“ покани вички любители на народните танци да се включат в най-голямото хоро, което ще се извие в Русе.

  Ако вали дъжд в 18 часа, ще отпадне провеждането на фолклорния флашмоб.

  Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт-спектакъл „Children in time“ с участието на Русенска филхармония, Николо Коцев и група „Кикимора“, от 20:30 часа, в Доходното здание.

  На 07 май, от 17:30 до 18:30 часа на пл. „Батенберг“, пл. „Хан Кубрат“ и пред Сградата с Часовника, русенци отново ще могат да се насладят на изпълненията на възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

  На 9 май, от 18 часа, на площад „Свобода“, пърформанс „Европа – това сме ние“ ще събере над 200 музиканти за Деня на Европа. Творци от различни жанрове, професионалисти и аматьори, ще представят заедно три емблематични произведения – „Дунавското хоро“ на Дико Илиев, „На хубавия син Дунав“ от Йохан  Щраус – син и „Одата на радостта“ от Лудвиг ван Бетовен. В програмата ще се включат оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, хор „Дунавски вълни“, хор „Св. Георги“,  Школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство, както и рок музиканти.

  На 10 май от 17 часа и на 11 май от 11 часа, на площад “Свобода“ ще бъде разположено Градче на знанието с участието на 19 общински детски градини. Проектът се нарича „Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе“ и е финансиран от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Знание и растеж“ с подкрепата на фондация „Еконт“. Науката ще бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. 

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net