Събота, 7 Декември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.05.2019  » Богата празнична програма за Деня на Русе


  С празнична света литургия в храма „Св. Георги“ започна празникът на Русе – 6 май, Гергьовден.

  Церемония за Деня на храбростта и за празника на Българската армия се състоя по обед пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Строена беше почетната рота на Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър свири празнични маршове.


  „Безброй са победите, безчет са примерите на героизъм, записани в съкровищницата на бойната ни слава - символ на несломимите ни воля и дух. На нас се пада отговорната задача да съхраняваме и предаваме подвига на идните поколения. Нека отдадем почит и на двамата русенски кандидат-офицери - Антон Петров и Валентин Донев, геройски загинали при изпълнение на съюзнически мисии в Ирак“, каза в словото си областният управител на Русе Галин Григоров.

  По повод празника на Русе директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов заяви, че ние имаме отличният пример на един удивителен водач, на един светец, който ни води в битки. Защото с добри водачи можем да постигнем много, но не можем да променим града си, ако не даваме всичко от себе си. Когато всеки един от нас - специалист в съответната област, покаже това, което може по най-добрия начин, ще спечелим всички заедно. Защото по този начин ще можем да отдадем своята обич към родния си град. И само когато ние сами се харесваме и даваме най-доброто от себе си, тогава ще получим и истинското признание на хората около нас.


  Русенският митрополит Наум и свещеници отслужиха заупокойна молитва за загиналите за отечеството и благодарствен молебен.


  Концерт на децата на Русе се състоя по-рано днес, а възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ ще представят музикални стрийт етюди на различни места в централната част на града.
  Програмата ще продължи вечерта пред Съдебната палата, където русенци и гостите на града ще могат да се включат във фолклорен флашмоб, организиран от фолклорен танцов театър "Найден Киров". Организаторите съобщават, че при лошо време събитието няма да се състои.


  Празникът ще завърши с концерт-спектакъла „Children in time“ - с участието на Русенска филхармония, Николо Коцев и група „Кикимора“ в Доходното здание.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net