20.05.2019  » Русенски полицаи отново първенци по лична защита


Русенски полицаи отново станаха първи в зоналното първенство по Полицейска лична защита, което се проведе в Ловеч. В първенството участваха представители на спортни клубове от ОД МВР Плевен, ОД МВР Ловеч, ОД МВР Велико Търново, ОД МВР Габрово, ОД МВР Русе, ЗЖУ Плевен, РДГП Русе. Русенци се състезаваха с два отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор в русенската областна дирекция. Русенци отново се представиха блестящо, като и двата тима стигнаха до финала и завоюваха призовите места.

Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните две години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.
Вторият русенски отбор „ОДМВР – Русе ІІ“, в състав Милен Атанасов и Теодор Иванов, взеха среброто и се качиха на втората позиция в призовата стълбица.


Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

АРЕНА

«  Обратно към новините