Вторник, 17 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.05.2019  »  Jeremy? е победител в конкурса Пролет 2019 на БНР


  На галаконцерт в първо студио на Българското национално радио в понеделник вечерта бяха връчени наградите от 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет 2019". Съобщава БНР.

  Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, спечели групата Jeremy? с песента си Day After Day по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев и текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова. Jeremy? получиха е първата награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия.

  Специалната награда за участие в тазгодишното издание на Радио Парк фест, който ще се проведе през юни, спечели група IVA.

  Слушателите на Българското национално радио отличиха Saint Electrics и песента им Inside my dream.

  Конкурсът "Пролет" е създаден през 1970 г. и вече няколко десетилетия популяризира творчеството на българските музиканти.

  „Беше вълшебна вечер за нас“, сподели днес пред БНР Ерсин Мустафов от Jeremy?.“Много изненадващо, за първи път ни се случва нещо подобно – взехме три награди от самия конкурс, присъдени от три различни комисии“, добави той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

  Освен участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, Jeremy? Спечели първа награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия, посочи Мустафов.

  „Това е много вълнуващо, направо сме без думи и много, много трогнати“.

  Ерсин Мустафов посочи, че в конкурса са участвали много добри изпълнители и много хубави песни.

  „Чудехме се дали имаме шанс за някаква награда… и е много изненадващо да получим три награди, може би най-стойностните в целия конкурс“, каза той и поздрави всички участници в конкурса „Пролет“.

  За песента победител - Day After Day, Ерсин Мустафов разказа, че е „пазена песен, специално за конкурса, написана може би преди година. Първо по нея било работено в Каварна, където в много красива театрална зала е записана демо версия. „След което започна едно много дълго записване на самата песен в продължение на няколко месеца, защото искахме да стане много, много добра“, добави той.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net