Понеделник, 23 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.05.2019  » Българо-румънската палата отваря вратите на Холде текстил експо в Букурещ за шивашкия сектор


  Делегация от румъно-китайската компания Holde International SRL и Федерацията на работодателите от текстилната и кожарската индустрия в Румъния се срещна с представители на бизнеса в Русе. Инициативата бе на Българо-румънска палата, а поводът - предстоящото търговското изложение HOLDE TEXTIL 2019, което ще се проведе между 31 май и 2 юни в централния павилион на Ромекспо в Букурещ. Форумът се организира за първи път и на него ще се срещнат шивашки фирми и производители на материали за тази индустрия – тъкани, аксесоари, декорации, опаковки.

  Предстоящото изложение HOLDE TEXTIL е първата фаза от мащабен проект с финансиране от китайското правителство по инициативата „16+1“.  Втората фаза е предстоящото изграждане на постоянен шоурум в район Илфов в Румъния с мостри за шивашката индустрия, а третата е създаването на хъб в Свободна зона – Гюргево, където ще се складират количества от материалите, необходими за фирмите-производители в Румъния и България. Крайната цел на мащабния проект е оптимизиране на веригата за доставки на материали и по-добра предвидимост на производствения процес.


  Според Михай Паскулеску, президент на Работодателската федерация на текстилната и кожарската индустрия, в Румъния около 9 000 фирми шият облекла за най-големите световни брандове, като износът на продукция от този сектор е над 6 милиарда евро. Той сподели, че 90% от суровините за производството на дрехи са вносни, а компаниите изразходват много време и средства при избор и доставка на подходящи тъкани, аксесоари и декорации от Китай. Това е и причината фирмите от сектора в Румъния да се обединят и да започнат създаването на място, което да концентрира необходимите материали за производството.

  Директорът на Свободна зона Русе ЕАД, Димитър Недялков, покани делегацията да се запознае и с конкурентните условия за изграждане на материалния склад на територията на България. В разговора, в който участваха представители на текстилния бранш от Русе, стана ясно, че и местните производители срещат същите трудности и биха се възползвали от предложението, отправено им от Holde International SRL.

  На предстоящото изложение българските фирми ще имат възможност да представят мостри на продукцията си в рамките на специално създадена секция за страната ни. Българо-румънска палата ще съдейства за връзка с организаторите. Посещението на компаниите е безплатно, като е необходима предварителна регистрация.  


  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net