31.05.2019  » От събота, 1 юни трафикът в центъра се обръща


От събота, 1 юни трафикът в центъра се обръща, съобщават от Община Русе, поради приключилите строителни дейности.

По бул. „Придунавски“ е организирано двупосочно движение в участъка от пл. „Свети Никола“ до кръговото кръстовище при бул. „Цар Фердинанд“. При кръстовището на булеварда с ул. „Велико Търново“ е обособена лента за ляво завиване и ул. „Велико Търново“ се отваря за еднопосочно движение към централна градска част.

Променя се посоката на движение по ул. „Райко Даскалов“ - еднопосочно от бул. „Придунавски“ към ул. „Любомир Пипков“. Ул. „Любомир Пипков“ е сигнализирана като еднопосочна от ул. „Райко Даскалов“ към ул. „Църковна независимост“.

По ул. „Църковна независимост“ движението е организирано еднопосочно от пл. „Свобода“ към бул. „Придунавски“.

Ул. „Баба Тонка“ е затворена към бул. „Придунавски“ и към пл. „Свобода“. Същата е сигнализирана с предимство пред останалите пресечки. По нея е изпълнена еднопосочна велоалея, маркирана в уличната настилка, съгласно приетата схема за велосипедно движение в гр. Русе.

Предвид извършените съществени промени в посочността и предимствата по тези улици, се умоляват водачите на МПС стриктно да спазват въведената нова постоянна организация на движенето с цел недопускане на произшествия.

АРЕНА

«  Обратно към новините