08.06.2019  » 50-годишен юбилей на фолклорен ансамбъл Зорница


Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ ще отбележи своя 50-годишен юбилей в събота, 8 юни, от 18.00 часа в Доходното здание.  Създаден е през 1969 г. към „Профсъюзния дом на културата“, а от 1995 г. преминава в структурата на „Общинския детски център“.

В репертоара има танци от всички етнографски области на България, а също така пресъздава и различни обичаи като Лазаруване, Коледуване, Гергьовден и др.

През годините „Зорница“ е лауреат на редица републикански фестивали с званието „Представителен“. Три пъти е завоювал приза „Златната гъдулка“. Концертите у нас и в чужбина са над 3 000, като танцьорите, певците и оркестърът са получавали аплодисментите на публиката в Полша, Чехия, Словакия, Русия, Германия, Италия, Корея, Македония, Турция и мн. др.

На юбилейния концерт, освен настоящите участници ще се включат и ветерани на ансамбъл „Зорница“.

В двете части на концерта, под надслов „Дърво се вие, дорде е младо“, ще бъдат показани най-популярните танци на детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ под ръководството на главния художествен ръководител Милка Железарова, Милена Михова и Добрин Райчев, диригента на битовия хор Светлана Недкова и ръководителя на оркестъра Цончо Дочев.

АРЕНА

 

 

«  Обратно към новините