13.08.2019  » 24 рок групи излизат на сцената на Green Rock Fest 2019


„Идеята за цялото събитие беше на сцената да се качат от пенсионер до пеленаче, пенсионери няма да има, а само такива в предпенсионна възраст, но пък ще има и две новосъздадени групи“. Така с чувство за хумор фронтменът на „Фаворит“ Владо Маринов обобощи 11- то издание на „Грийн рок фест“ 2019.


Фестивалът ще се проведе в три дни – 13, 14 и 15 септември, като на сцената ще се качат 24 групи. Черешката на тортата ще бъде концерт на група „Фондацията“ с участието на Кирил Маричков, Валди Тотев и Наско от БТР. Техният лайф е озаглавен „75 години Кирил Маричков“ и ще бъде предпремиерно издание за страната.  Ще прозвучат вечните хитове на „Щурците“.


Началото на тридневната концертна програма е всяка вечер от 17:30 часа на площад „Свобода“. Всяка група ще има по половин час време за да представи своите авторски парчета. Няма да бъдат забравени и феновете на нови и стари рок кавъри, известни на поколения меломани. Любопитна подробност е, че всеки ден от концертите ще завършва група започваща с буквата „Ф“ – „Фобос“ на 13-ти, „Фаворит“ на 14-ти и „Фондацията“ на 15 –ти.

Организаторите от „Грийн рок фест“ са предвидили и съпътстваща програма. Художникът Оги Балканджиев ще представи своите шаржове с рок звезди от миналото до днес, а младежи ще изрисуват лицата на желаещи, които искат да наподобяват например грима на „Кис“. Входът е свободен за всички любители на разнообразната рок музика.

Събитието се провежда по инициатива на  рок общността на дунавския град и китариста на легендарната русенска група „Фаворит“ Владислав Маринов,  Сдружение „Грийн рок фест“, Фондация „Русе - град на свободния дух“ и Община Русе, с подкрепата на представители на местния бизнес.

АРЕНА

 

«  Обратно към новините