Понеделник, 25 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.11.2019  » Добрин Данев с втори златен шанс за депутат от БСП


  Четирима депутати сменя БСП, след като досегашните Пенчо Милков, Станислав Владимиров, Денчо Бояджиев и Йордан Младенов бяха избрани за кметове.

  На мястото на Милков от Русе влиза ексдепутатът Добрин Данев. Той бе втори в червената листа, но бе изместен с преференции от Георги Стоилов, който благодарение на феномена 10/10 скочи от 10-ото си място веднага след водача Крум Зарков. Трети с 2262 гласа лична подкрепа стана пък Милков. Така Данев остана четвърти. Сега ще започне четвъртия си мандат в НС, пише 24 часа.

  Добрин Данев влиза по този начин за втори път в Народното събрание. Предишният си мандат той изкара благодарение на отказа на проф. Христо Белоев, който бе водач на листата на БСП в Русе, но се отказа от депутатското място.

  Евдокия Асенова заема мястото на новия кмет на Перник Станислав Владимиров. Тя бе изместена от настоящия депутат Любомир Бонев.

  Същата е съдбата и на Гурко Митев, който е бил трети в червената листа за Пазарджик, но е изместен от Надя Клисурска с феномена 10/10 и от Георги Вергиев, който от последното 18-о място става четвърти. Редът на Гурко Митев идва едва сега, когато Йордан Младенов става кмет на Пещера. Митев обаче също е кмет - ще кара шести мандат в с. Добровница и не е ясно кой пост ще избере.

  Мартин Обрешков пък влиза в групата на БСП на мястото на Денчо Бояджиев от Разград. Той е ново лице за партията, архитект по професия.

  Нов депутат ще има и във ВМРО, след като Атанас Стоянов стана кмет на Сандански. На мястото му влиза Стоян Божинов - председател на партийната организация в Петрич. Той бе четвърти в листата на “Обединени патриоти” за Благоевградска област, но с получени над 2500 преференции се изкачи на второ място. 48-годишният нов депутат е юрист по образование, работил е за кратко в полицията, бил е адвокат, а сега се занимава с малък семеен бизнес в сферата на транспорта. Семеен е, с две момичета.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »