07.11.2019  » 46 служители бяха наградени за празника на МВР


Българската национална полиция чества своя професионален и патронен празник на 8 ноември – Деня на Свети Архангел Михаил, светецът, който символизира властта, реда и законността, царуването на истината, правдата и любовта. Тази година се навършват 140 години от създаването на първите полицейски структури в страната.

Днес по традиция в навечерието на патронния празник на полицаите се състоя тържествено честване в сградата на ОДМВР – Русе. Бяха обявени имената на наградените служители от дирекцията. 

Със заповед на директора на ОДМВ- Русе, за проявена бдителност, инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на поставените им задачи, както и във връзка с предстоящия утре професионален празник на българската полиция, са отличени общо 46 служители от различни подразделения.

Директорът на ОДМВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов отправи приветствие към всички служители. „Да бъдеш част от министерството на вътрешните работи, не е просто професионално решение. Да бъдеш част от МВР е мисия, която искрено осъзнаваш, като живееш с убеждението, че служиш на реда и закона, че с действията си полицейските служители често са във фокуса на общественото внимание, че осъзнато се лишаваш с част от личното си пространство“.

Атанасов призова колегите си да продължават уверено по пътя на безкомпромисното противодействие срещу престъпността, в битката за ред и законност и да направят така, че полицията да бъде още по-ефективна и полезна за обществото. Той им пожела здраве и увереност, все повече успехи в служебен и личен план, а на техните близки търпение, за да ги подкрепят в нелеката, но отговорна професия. 

Честванията завършиха с официална церемония пред сградата на ОДМВР – Русе, по време на която се поднесоха венци и цветя пред монумента „Признателност и слава“.

АРЕНА

«  Обратно към новините