08.11.2019  » Форум за професиите на бъдещето в Русе


Училище „Леонардо да Винчи“ домакин на международен форум за професиите на бъдещето. Той ще се проведе от 12 до 15 ноември.

Как изглежда офисът на бъдещето и какви са професиите на хората в него; какво е 5G мрежа и как се използва; дали електронната ни идентичност ще стане по-сигурна – това са само част от темите на четиридневния работен форум, който събира в Русе учители и ученици от шест държави.

Домакин на събитието е училищеЛеонардо да Винчи“, единственият български партньор в международния консорциум по проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“, финансиран от Програма „Еразъм+“. По покана на училището в Русе се очакват представители на партньорите от Португалия, Франция, Кипър, Полша и Румъния.

Програмата на международния форум предвижда презентации, дискусии, практическа работа в малки групи, тренинги и още много инициативи за учителите и за учениците. Освен по посочените идеи те ще работят също така и по темите на киберсигурността – кибер атаки, фалшиви новини, манипулиране на информацията; ще споделят визията си за бъдещето на банките, новите технологии и новите платежни системи; ще дискутират как облачните технологии предизвикват революция в разбирането за професионални задължения и работно място и т.н.

Проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“ е един от четирите нови проекта на училищеЛеонардо да Винчи“ от тази година, чрез които училището внедрява иновативни методи в учебния процес, прилага опита на други европейски държави и разширява професионалния капацитет на своите преподаватели.

АРЕНА«  Обратно към новините