08.11.2019  » Представят в Русе доклад за новите мостове на река Дунав


„Дунавски форум – 2019“ с международно участие ще се проведе на 12 ноември (вторник), от 13:00 часа, в зала 2 на Канев Център, Русенски университет. Темата на събитието е “Рейнско-Дунавски транспортен коридор и участието на България в него. Мултимодални и регионални проблеми за България, Румъния и връзките с Черноморския регион.“

В програмата са предвидени Доклад на Румънската пътна администрация за новите мостове на река Дунав при Галац–Добруджа, Гюргево-Русе и Зимнич – Свищов. Ще бъде представен проект на физически модел за създаване на речен плавателен съд, задвижван с водород и слънчева енергия, както и проекти на „Автомагистрала Дунава – Егея“ и за рехабилитация на железопътната линия Русе – Варна.

Организатори са Научно-техническият съюз по транспорта – НТСТ, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Русенският университет и Федерацията на научно-техническите съюзи, с подкрепата на Пристанище Русе, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“, НК „Железопътна инфраструктура“ и „Лардж инфрастръкчър проджектс“ ООД.

АРЕНА

«  Обратно към новините