19.11.2019  » Мемофиш на Международното туристическо изложение в Букурещ


Запазеното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния, срещите с техните традиции и култура, варианти за пътуване със семейството, с приятели или в младежка група, бяха част от презентациите на тематичния щанд „Дунавски маршрути“, който Българо-румънската търговско-промишлена палата подреди по време на есенното Международно туристическо изложение в панаирния център на Букурещ – Ромекспо.

Палатата беше сред близо 230-те изложители от 16 държави, които участваха във форума. Посетителите можеха да избират сред стотици оферти за пътуване за Коледните и новогодишни празници, почивки на румънското и българското Черноморие, летни туристически пакети до близки и далечни дестинации, да видят традиционни ритуали от различни държави и да открият нови маршрути.

Екипът на палатата представи 15 варианта за пътуване в трансграничния българо-румънски регион, показа създадените филми по проекта „Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за Дунавската цивилизация“, срещна се с представители на туристически агенции от Румъния и България, както и със стотици хора, които споделиха своите лични рибарски истории.

Посетителите на щанда на Палатата бяха информирани как сами да откриват новините за вълнуващи и неочаквани пътешествия в регионите край Дунава чрез сайта на проекта https://memofish.eu/.

Проектът „Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“ се изпълнява от пет организации с водещ партньор Българо-румънската търговско-промишлена палата с финансовата подкрепа на програма Интеррег V-A Румъния – България.

АРЕНА


«  Обратно към новините