04.12.2019  » Без парно са пет русенски училища


Кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Енчо Енчев са проверили на място тази сутрин ситуацията в училищата със спряно топлоподаване. „Температурата в класните стаи е между 16 и 17 градуса, след като вчера Топлофикация-Русе намали, в последствие спря, топлоподаването в ОУ „Тома Кърджиев” , ОУ „Олимпи Панов” , СУ „Йордан Йовков”, Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и ОУ „Ангел Кънчев”.

Енчев съобщи, че след разговор с Топлофикация е станало ясно, че те още източват водата и не са предприели действия за намаляване на аварията на ул. „Чипровци“ пред бл. „Гребенец“ и може би и утре няма да има топлоподаване в посочените училища.

Чрез Отдел „Образование“ на Общината са изпратени имейли до директорите на училища и до 13:30 часа те трябва да уведомят какви възможности имат да съберат децата, да използват допълнителни топлоизточници като печки, радиатори и други, спазвайки противопжарните изисквания и да уведомят за техните намерения и състояние.

„Очакваме ситуацията във всяко едно конкретно заведение да се обсъди на ниво педагогическа колегия и да ни бъде предложено какви действия да предприемем” допълни Енчев.

Законоустановеният минимум да се преустанови учебния процес е 18 градуса и ако е необходимо да се обяви утрешният ден за неучебен ще се вземе решение и издаде заповед. Заместник-кметът изрази надежда, че в петък ще има нормално топлоподаване във всички учебни заведения в нашия град.

АРЕНА«  Обратно към новините