Арена – място за срещи
Нашето седмично телевизионно предаване се излъчва всяка събота (13.00) и неделя (08.30) по телевизия КИС 13 Русе. Фокусира публичното внимание към артистичните измерения на театъра и музиката, изобразителното изкуство, визуалният и съвременен арт. Показва проблемни репортажи и интересни герои с атрактивни лични истории.

Невидяната България
Сериен документален телевизионен формат
продължителност на всяка серия 30 минути
Гледайте:
Пътешествия в Русенския край (четири серии)
Пътешествия в Разградския край
Пътешествия в Свищовския край
Пътешествия в Сливенския край
Популяризираме културно-историческото богатство и туристическите маршрути на градове и региони. Показваме уникални места на наследството и зашеметяваща девствена природа. Предлагаме конкретни работещи маршрути. Даваме актуална информация и практични съвети.
Филмите от Невидяната България се излъчват по телевизионните канали ВВТ, М Сат, Европа, Травел ТВ, Херос, Военен телевизионен канал. Отзиви за филмите пристигат от цяла България, както и от Гърция, Сърбия, Великобритания, Съединените щати и други страни, където живеят българи или любопитни към България зрители.
За вашия град, край, място, регион още няма такъв филм?
Свържете се с нас, за да го създадем!

dimitar@arenamedia.net    082.820.911,   7012 Русе, ул. Рила 5

ТВ Темида
Документална телевизионна поредица за престъпления и разкрития, страсти, скандали и съдебни процеси от недалечното българско минало. Солиден исторически контекст и динамичен разказ на свидетели и участници в казусите. Документални трилъри по класически схеми.
Филмите са създадени по книгата “Кошмарът след престъплението” на скандално известния бивш окръжен прокурор на Русе, а сега адвокат Люлин Матев.
Куфар с дъх на петрол и пари
увлича зрителите в история за подкуп във време на тежка икономическа криза от началото на 90-те години на ХХ век.
Шуши и извънземните показва как се източват милиони от средствата за бедните във време, когато държавата се разпада.
Аферата Балканбанк
разкрива механизмите на първия компютърен обир в България – дързък замисъл, светкавично изпълнение и постигнато възмездие.
Награда за документален филм на независим продуцент от фестивала БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА 2007

Болната планета
Какво причиняват климатичните промени, какви са проблемите на глобалното затопляне? Можем ли ние, обикновените хора, да допринесем за разрешаването на тези планетарни проблеми? Образователният филм дава отговори на тези въпроси по приятен, не-дидактичен начин. Свежо и с чувство за хумор, но не повърхностно, филмът описва проблемите, провокира младите хора да се замислят и да действат. Излъчван по различни телевизионни канали, филмът се разпространява в средните училища на Северна България.
Специална награда на Институт Отворено Общество
от Фестивала БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА 2007

Събитийни филми
Правим сериозни и задълбочени документални филми за вашите събития и поводи. В тях говорят участниците и героите на събитията. Филмовият разказ и визията правят съпричастни и онези зрители, които не са присъствали на събитията, а много им се е искало.

20 години Прециз Интер Холдинг АД, 2007

140 години Пристанище Русе, 2006

Русенски университет: 60 години Русенски университет “Ангел Кънчев”, 2005

МГ:  40 години Математическа гимназия “Баба Тонка” Русе, 2004

Видео, мултимедия и спектакли
Можете да ни поканите, ако имате нужда от свежа визия за сцена или авторски режисьорски сценични решения, заредени с много визия.

Човешкият глас, моноопера, сценична реализация мултимедия, 2007

Българската Европа 2004,  2005, 2006

135 години Русенски театрален живот, 2005

Сто години Русенски музей, 2004

Първи мултимедийни спектакли за Награди Русе 2002 и 2003