Петък, 10 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2018  » В коя възраст жените са сексуално най-активни?
  В коя възраст жените са сексуално най-активни?

  Това доколко жените ще се вълнуват от сексуалните си преживявания зависи в най-силна степен от възрастта им. Това доказва интересно проучване, проведено в Ню Джърси, САЩ. Според получената информация сексуалната активност при женския пол е пряко свързана с възрастта, а в допълнение проследява и водещите притеснения на жените от сексуално естество във всеки отделен възрастов период. В проучването участват близо 1000 жени от всички възрастови групи над 18-годишна възраст.

  Учените установяват, че сексуално най-активни са жените на възраст 31-45 години - 90% от тях споделят, че водят редовен сексуален живот.  Веднага след тях се нарежда възрастовата група 18-31 години, като около 80% от жените в нея редовно правят секс. На трето място се нарежда възрастовата група 46-54 години с около 70% сексуално активни жени в нея. Най-нисък интерес към сексуалните контакти се установява при жените над 55-годишна възраст.

  Успоредно с проследяване на сексуалната активност, учените отчитат и кои са най-честите сексуални притеснения на жените в отделните възрастови групи. Резултатите в тази категория са по-интересни и според учените показват, че голямата честота на сексуалните контакти при по-младите жени не задължително свидетелства за липса на притеснения от сексуално естество.

  Във възрастовата група 18-30 години се отчита едно основно сексуално притеснение сред женския пол. Това е трудното или невъзможно постигане на оргазъм. Това доказва отдавна предфполаганата от учените особеност, че оргазмът е бонус, който жените придобиват постепенно с усъвършенстване на сексуалните си практики с времето. Трудното постигане на оргазъм обаче не лишава жените от отва да изпитват удоволствие от сексуалния си живот. Според проучването едва 20% от жените във възрастовата група 18-30 години не се усещат задоволени от сексуалните си преживявания.

  Във всяка възраст над 30 години положението се променя, а според статистиката основно сексуално притеснение  на жените тогава става постепенно отслабващото влечение към секса. Средно 40% от жените във възрастовата група 31-45 години се оплакват от отслабено либидо, а процентът нараства до 80% при жените над 55- годишна възраст.

  Заключението на учените е, че сексуалната активност, както и основните притеснения на жените в отделните възрасти, зависят и от физически, и от емоционални фактори. По-важното е, че повечето подлежат на контрол и при проблеми с тях може да се вземат мерки за подобряване качеството на секусалния живот на жената.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »