Петък, 10 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2018  » Как тялото показва, че се нуждае от детоксикация?
  Как тялото сигнализира, че се нуждае от детоксикация?

  Източник: iStockphoto

  Организмът не разполага с пряк път, по който са сигнализира, че е натрупал прекомерно количество токсини и те трябва да се изнесат. Затова той дава знак чрез промяна в нормалното протичане на дадени жизнени процеси, които трябва да се възприемат като ясен симптом, че е необходимо да се проведе детоксикация на организма.

  В условията на крайно високи нива на замърсяване на въздуха, в които живеем, натрупването на токсини е неизбежен процес при всеки човек. Важно е да разпознавате знаците, които тялото дава, когато тяхното количество е достигнало пределни нива и ви е необходима детоксикация.

  Подложили сте се на диета и сте загубили тегло
  По-голяма част от токсините, включително тежките метали, са липофилни и се натрупват в мастните клетки. Топенето на излишните мазнини в процеса на отслабване води до освобождаване на тези токсини в кръвта и необходимост да бъдат изнесени бързо, преди да навредят. От една страна, освободените в кръвта токсини може да забавят метаболизма и да забавят отслабването. От друга страна, може да отключат сериозни възпалителни процеси. Така, отслабването трябва да се разглежда като ясен сигнал, че е необходима детоскикация за пречистване от циркулиращите с кръвта токсини.

  Усещате тежест в стомаха след консумация на мазни храни
  Консумацията на мазни храни изисква засилено участие на черния дроб и жлъчния мехур за отделяне на необходимите ензими за смилане и усвояване на липидите. Усещането за тежест след консумация на мазни храни е признак, че черният дроб и жлъчката се затрудняват в тази си задача и че е необходимо да детоксикираме организма, за да подобрим дейността им.

  Кожата ви е суха и сърбяща
  Черният дроб е основният орган, в който се натрупват токсините, попаднали в тялото. Затова всеки симптом на чернодробен проблем следва да се разглежда като признак за нужда от детоксикация. Кожата от своя страна е първият орган, който подсказва, че нещо с черния дроб не е наред. Успоредно с оцветяването на лигавиците и развитието на жълтеница, сърбежът и пресушаването на кожата може да са показателен симптом, че трябва да се подложим на детоксикиращи процедури.

  Пролетта е времето, когато активизирането на ежедневния живот води до най-сериозно натрупване на отпадни продукти в тялото, които трябва да се изнесат своевременно. Затова, успоредно с пролетната умора, посочените симптоми са често явление през този сезон.

  Детоксикация на организма може да се извърши чрез изцяло природни и безопасни методи и те са удобно средство за осигуряване на трайна лекота и комфорт.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »