Четвъртък, 9 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.07.2018  » Колко време е нужно да свалим обиколката на талията си?

  Колко време е нужно да свалим обиколката на талията си?

  Понякога да се сдобием с плосък корем изглежда като почти невъзможна задача.

  Добрата новина е, че може да стопим мазнините в тази област и за кратко време. За целта - ако работим упорито и стриктно, специалистите смятат, че можем да постигнем желаните резултати и само за няколко седмици.

  Според диетолога Джим Уайт, собственик на Jim White Fitness и Nutrition Studios, намаляването на обиколката на талията може да се постигне само за две седмици.

  „Въпреки че скоростта, с която се губят сантиметрите при всеки е индивидуална, с повишена активност и намаляване на калориите, мисията е възможна“, твърди той.

  Диетологът препоръчва намаляване на дневната доза калории, но те не трябва да бъдат по-малко от 1200 на ден, за да поддържаме правилното функциониране на тялото и мозъка. Ако отслабваме с дефицит на калории и упражнения, може да увеличим и мускулната маса, докато губим мазнини. Той съветва да измерваме обиколката на талията за проследяване на прогреса от загубата на мазнини, а не да се фокусираме върху теглото си. Възможно е хората с повече коремна мазнина да постигат желания ефект по-бързо.

  По-голямата обиколка на талията е и индикатор за сърдечносъдови заболявания, високо кръвно налягане и диабет. Още причини да се грижим за поддържането на здравословно тегло.

  Доказано е, че хората, които използват комбинацията от тренировки и подходящ хранителен режим топят мазнините в коремната област много по-бързо от тези, които се фокусират само върху едното или другото.

  За най-бързото постигане на видими резултати, специалистите препоръчват Tabata - стил HIIT тренировка, която включва 20 секунди на интензивна работа, последвана от 10 секунди почивка. По-особеното при този метод, което го отличава от останалите високоинтензивни тренировки, е именно разпределението на времето между фазата на натоварване и почивка. Периодите на максимално натоварване на мускулатурата при табата са много кратки - колкото по-кратко е натоварването, толкова по-интензивно може да се извършва то.

  Добре е да тренираме коремните мускули всекидневно. Не е нужно да прекарваме часове, обикновено 15-20 минути на ден са достатъчни. Препоръчва се изпълнение на разнообразни упражнения, за да развием хармонично всички коремни мускули. За достатъчен ефект се счита обикновено изпълнението на 3 /4 серии – от 20 до 50 повторения от всяко упражнение.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »