Понеделник, 6 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.07.2018  » Как 20-годишната Кайли създаде корпорация за милиард
  Как 20-годишната Кайли Дженър създаде корпорация за милиард долара

  © Reuters

  Кайли Дженър - малката дъщеря от семейство Кардашиан-Дженър, известни със своето риалити предаване Keeping Up with the Kardashians, е на път да стане един от най-младите милиардери в САЩ. Според сп. "Форбс" тя е типичен пример за ново поколение американци, постигнали успеха си сами и с новите средства на социалните мрежи.

  Мнозина биха оспорили уточнението, че 20-годишната американка "сама" е успяла, защото тя е член на семейство на знаменитости от телевизионен риалити формат. Но е факт, че относително малка част от приходите на Дженър идват от телевизионните ѝ появи. "Форбс" оценява звездата на 900 млн. долара, от които едва 100 млн. не са от основаната от нея козметична компания Kylie Cosmetics.

  Още като тийнейджър Кaйли привлича вниманието на светските медии и чат групите, уголемявайки устните си с импланти. Логично, първият продукт, който тя изкарва на пазара през 2015 г., е комплект от матово червило и молив за устни. Не само че всички предложени бройки се разпродават в рамките на една минута, но и търсенето на думите "матово червило" в "Гугъл" на следващият ден е по-голямо, отколкото е било в предходните шест години, според статистика на "Гугъл тенденции", разказва Би Би Си.

  Дженър продължава да разнообразява продуктите, докато увеличава онлайн присъствието си. Успоредно растат продажбите, като има съобщения, че в един ден през 2016 г. те достигат рекордните 19 млн. долара за 24 часа.

  Kylie Cosmetics не е стандартна компания - за нея работят едва 12 служители, и то част от тях са на половин работен ден. Тя не се рекламира по никои от традиционните методи, но едва ли и има нужда от тях предвид влиянието на 20-годишната американка в социалните мрежи. Тя има над 110 млн. последователи в "Инстаграм" и мнозинството са от целевата група на марката - момичета между 18 и 22 г.

  Два примера за "инфлуенсърката" Кайли Дженър са нарицателни. В първия продукти от MAC Cosmetics, за които се говорело през 2015 г., че използва Кайли Дженър, бясно се разпродават в цял свят. Вторият е свързан с негативен коментар в "Туитър" по адрес на това доколко модерна е социалната мрежа "Снапчат" - ефектът е заличаване на милиард и 300 милиона долара от капиталовата оценка на компанията.

  Според Стефани Салцман от сп. "Фешъниста" онлайн маркетингът и хората, способни за влияят на избора на милиони потребители, са от съществено значение за индустриите днес. "Може би в миналото клиентите са виждали какво техните майки използват или са разглеждали по витрините и рафтовете на магазините, но сега всичко е в техните ръце чрез социалните медии", казва тя. Друг ключов фактор за успеха на марки, които се рекламират от имена като Дженър или Кардашиан, е, че "те са живи хора, а не безлични корпорации", коментира редакторката.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »