Понеделник, 6 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.09.2018  » Митове за сексуалното здраве
  Митове за сексуалното здраве


  Нека си поговорим за секс. По-конкретно, нека си поговорим за нещата, които някои хора вярват, когато става дума за сексуално здраве.

  1. "Мога да се заразя от полово предавани инфекции, седейки на тоалетната чиния.“

  Докато контактът със заразена кожа може да доведе до предаване на полови болести, контактът с тоалетната седалка не може. Причината за това е, че патогените, които са отговорни за полово предаваните болести, не са способни да съществуват дълго време извън човешкото тяло. Също така е малко вероятно да получите каквато и да е инфекция от тоалетната седалка поради същата причина. Патогените се нуждаят от път към тялото ви, а кожа, която няма отворени рани или порязвания, действа като естествена бариера.

  2. "Не мога да се заразя от полово предавани инфекции от орален секс."

  Докато рискът от полови предавани болести е значително по-висок по време на вагинален или анален секс, все пак не сте напълно защитени и по време на орален. Редица болести, включително гонорея, сифилис, херпес и хламидии, са напълно разпространими по подобен контакт. Последното може да се намали като риск, ако се използва кондом или кофердам.

  3. „Аналният секс ще ми причини хемороиди.“

  Хемороидите са резултат от повишено налягане във вените на правото черво, което причинява подуване на кръвоносните съдове (от тук и болезненото усещане, особено в седнало положение). Аналният секс не води до съответното състояние, стига да се подсигурите, че анусът е достатъчно отпуснат преди акта. Добре е обаче да знаете, че ангажирането с анален секс, докато имате  хемороиди, ще направи състоянието още по-лошо.

  4. „Не мога да забременея по време на менструация.“

  Докато зачатието по време на менструация е малко вероятно, то не е напълно невъзможно. Шансовете за бременност са сравнително по-високи, докато овулирате (процесът, когато яйцеклетката се отделя от яйчника и поема към маточните тръби). Жените с кратки или нередовни цикли се отличават и с по-голям шанс яйцеклетката да е още налична по време на менструацията. Яйцеклетката може да живее до няколко дни в тялото, а освен това не всички жени овулират две седмици преди менструация. 

  5. „Вагиналните промивки са полезни и могат да предпазят от бременност.“

  Вагината е самопочистващ се орган и не се нуждае от допълнителни разтворители и сапуни. Всъщност е установено, че промивките на влагалището причиняват повече вреда, отколкото благоприятни ефекти, нарушавайки баланса на бактериите и променяйки нормалното рН на средата. Измиването се извършва от външната страна и то с продукти, които са произведени специално за защита на естествения баланс на  рН. Що се отнася до предотвратяването на бременност, сперматозоидите са бързи плувци и хиляди от тях могат да стигнат до матката, преди да се сетите да си направите промивка.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »