Вторник, 27 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.09.2018  » Колко калории сe горят по време на секс?

  Колко калории сe горят по време на секс?

  Източник: iStockphoto

  Здравните специалисти започват да си дават сметка, че сексуалната активност при хората може да представлява важен аспект от цялостното им здраве и качество на живот. Като се има предвид, че сексът може би е една от най-често практикуваните дейности през целия живот на индивида, за някои учени е важно да се провеждат изследвания по тази тема. 

  Въпреки това, поради интимния и чувствителен характер на темата, малко проучвания са изследвали дали сексуалната активност може да се разглежда като упражнение, което изисква значителен разход на енергия. Едно такова изследване е публикуваният през 2013 г. в PLOSone анализ на Антъни Карелис и колеги. Авторите са включили в експеримента 21 хетеросексуални двойки, които са били задълженви да правят около 25-минутен секс веднъж седмично в продължение на месец. Било им посочено като инструкции да извършват обичайната си сексуална дейност в домашни условия и да не използват лекарства, алкохол или медикаменти за еректилна дисфункция преди сексуалната активност, както и да не се ангажират с никаква парафилия.

  Крайната цел на проведеното проучване е била да се изчислят енергийните разходи по време на сексуалната активност и да се сравнят със сесия упражнения за издръжливост. Резултатите показали, че енергийните разходи при мъжете надскачат тези при жените: средният енергиен разход по време на сексуална активност е 101 kcal или 4,2 kcal / min при мъжете и 69 kcal или 3,1 kcal / min при жените. Освен това, средният интензитет е бил 6,0 МЕТ (количеството метаболитен еквивалент) при мъжете и 5,6 МЕТ при жените, което представлява умерена интензивност според Американския колеж по спортна медицина. 

  Като цяло броят на калориите, изгорени по време на секс, е сравнително по-малък от броя на калориите, които мъжете могат да изгорят по време на тренировка (около 276 калории). Въпреки това изследователите стигат до заключението, че "сексуалната активност може да се счита понякога за значително упражнение".

  Като заключение може да се каже, че ако се опитвате да отслабнете и се надявате да замените времето във фитнес залата с това под завивките, може би ще е по-добре да се придържате към традиционните тренировки.
  puls.bg


  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »