Фест за ценители на рибата отваря врати през октомври

След успеха на няколкото издания за улична храна списание "Бакхус" организира първия по рода си рибен пазар на открито в градината на Grand Hotel Sofia. Той ще е в рамките на един ден - на 13 октомври, събота от 10 до 22 ч.

Повече информация за Bacchus Fish Fest можете да видите на fishfest.bg или на събитието във Facebook.

Целта е под един "покрив" да се съберат предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място, и разнообразие от напитки, подхождащи на риба.

За пръв път в София се организира подобно събитие и организаторите се ангажират да поканят изложители, които могат да дадат представа за разнообразието от рибни продукти на пазара.

В рамките на фестивалния ден посетителите ще могат да опитат разнообразие от рибни ястия, приготвени на място, подбрано българско вино, бира, водка и анасонови ракии, сладкиши, хляб, кафе и други. За доброто настроение от "Бакхус" обещават и музика на живо, представена от джаз музиканти.

Поканените 30 изложители са разделени по категории: "Прясна риба и морски дарове" - гостите ще могат да разгледат и купят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер и още други изкушения, доставени специално за фестивала. "Ресторанти и готвачи" - тематично разработени менюта за фестивала от специално поканени готвачи и ресторанти. "Вино&Бира" - българско вино, пенливи вина, крафт бира, водка и анасонови напитки.

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски дарове. Сред тях са BalkanFish - многообразие от средиземноморска риба, Coho Farm - първата ферма за отглеждане на най-висококачествената сьомга в Европа - тихоокеанската сребърна, "Бяла река" - развъдник за дъгови пъстърви и крайречен ресторант, както и магазинът "Гръцка риба", в който може да се намери голямо разнообразие от прясна риба, мариновани продукти и още.

Готвените деликатеси ще бъдат представени от столичния ресторант Niko'las 0/360, речен ресторант и рибарник "Бяла река", L’Instant, Royal Thai, Hamachi-ni, Da Massimo, ресторант Shades Of Red и щандове със специално меню за фестивала на партньорите на събитието "Томеко", RedDevil и МETRO. Повече за ресторантите и останалите изложители може да прочетете тук.

За любителите на виното и алкохолните напитки се грижи партньорът на събитието DiVino, който ще ги представи на собствен щанд. Ще участват още изба "Страцин", WineBox, Miroglio, магазин Le Petit Quche, турски анасонови ракии Yeni Raki, Stolichno, както и водка Beluga. Биреният бар Kanaal представя специално за фестивала селекция от крафт бири.

Когато има вино и риба, има и хляб - "Братя Хлебари" отново са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлага различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи.

Събитието има вход, който може да се плати предварително на bilet.bg. Към билета има включена консумация на напитка по избор: водка Beluga, турска ракия Yeni Raki или бира Stolichno.

dnevnik.bg