Четвъртък, 2 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.10.2018  » Рами Малек тръгва по екраните като Фреди Меркюри
  Рами Малек на премиерата на

  © Reuters

  Рами Малек на премиерата на "Бохемска рапсодия" в Лондон на 23 октомври

  Неповторимото сценично присъствие и спонтанността - това се оказват двете най-големи предизвикателства пред телевизионния актьор Рами Малек, когато се заема да изпълни ролята на рок легендата Фреди Меркюри във филма "Бохемска рапсодия", който тръгва в България от 2 ноември.

  Носителят на "Еми" за изпълнението си в телевизионната поредица "Г-н Робот" пресъздава Меркюри от ранните години на "Куин" от 70-те години през световната слава, която им носят химни като We Will Rock You и незабравимият им концерт от юли 1985 на стадион "Уембли" в Лондон за благотворителната инициатива Live Aid.

  Покойният Меркюри е известен с наелектризиращото си сценично присъствие и умението да нажежава публиката до краен предел, създавайки специална връзка с нея.

  "Всеки път, когато Фреди е бил на сцената, а и в нормалния си цивилен живот, той просто е правел всичко спонтанно", разказва Малек пред "Ройтерс" по време на световната премиера на филма в Лондон. Именно старанието да улови тази спонтанност се оказало и най-трудната задача за актьора.

  За целта Малек работи със специален треньорски екип, който му помага да пресъздаде движенията на звездата и тази негова неповторима харизма на сцената, като освен това се включва и в саундтрака.

  Авторите на филма използват комбинация от истинския глас на Меркюри, този на Малек и друг певец на фона на оригиналните записи на групата, за да представят огромния каталог от хитове на "Куин".

  Филмът документира и личните битки на Меркюри, сред които са проблемите с неговата сексуалност и злоупотребата с наркотици и алкохол. През 1991 г. той е първата британска знаменитост, която умира от СПИН на 45-годишна възраст.


  Актьорите Бен Харди, Рами Малек, Гуилъм Лий и Джо Мацело заедно с оригиналните членове на

  © Reuters

  Актьорите Бен Харди, Рами Малек, Гуилъм Лий и Джо Мацело заедно с оригиналните членове на "Куин" Роджър Тайлър и Брайън Мей на световната премиера на филма в Лондон на 23 октомври

  Живите членове на групата Брайън Мей и Роджър Тайлър одобряват филма. И двамата хвалят изпълнението на Малек, както и актьорите, които изпълняват техните роли на екрана и пресъздават начина, по който музикантите заедно създават своя специфичен начин на звучене.

  Пред репортерите Тайлър допълва: "Открихме перфектния Фреди с Рами Малек. Той е сензационен." Музикантът казва още, че са доволни от филма и се надяват той да достави удоволствие на много хора.

  Изпълнението на Малек му създава реални шансове за най-големите филмови отличия на Холивуд - наградите "Оскар", които ще бъдат раздадени на 24 февруари.

  Според "Варайъти" 37-годишният роден в Египет актьор "приема ролята на Фреди Меркюри така, сякаш е бил роден за нея". Другото голямо издание за кино "Холивуд рипортър" пък смята, че "поемайки такава трудна задача, той прави повече от изпълнение".

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »