Актьори в униформи на щурмоваци взимат участие в европейската премиера на Rogue One: История от Междузвездни войни в
© Neil Hall, Reuters

Актьори в униформи на щурмоваци взимат участие в европейската премиера на Rogue One: История от Междузвездни войни в "Тейт Модерн" в Лондон.

Вече се работи по създаването на нов сериал от предисторията на "Междузвездни войни", който ще бъде предназначен за бъдещата стрийминг услуга на "Дисни", разкри този четвъртък изпълнителният директор на компанията Боб Игер, предаде "Ройтерс".

Игралният сериал ще бъде предистория на "Rogue One: История от Междузвездни войни" и ще е с участието на актьора Диего Луна. Продукцията на новия проект ще започне през 2019 г.

Игер обяви още, че "Дисни" възнамерява да развие друг нов сериал, базиран около злодея от вселената на "Марвел" Локи, с актьора Том Хидълстън.

Миналата година от "Дисни" съобщиха, че планират да създадат своя собствена стрийминг услуга през 2019 г., в която да изтеглят филмите, които се излъчват за пръв път по "Нетфликс".

Сериалът за предисторията на "Rogue One: История от Междузвездни войни" все още няма име и ще проследи приключенията на героя на Диего Луна - бунтовническия шпионин Касиан Андор, в история, която от "Дисни" определят като "приказка, изпълнена с шпионаж и дръзки мисии, чиято цел е да върнат надеждата в галактика, намираща се в хватката на безмилостната Империя."

В изявление Луна сподели, че за него сериалът ще бъде възможност да "изследва своя герой по-дълбоко".

"Междузвездни войни" е един от най-доходоносните франчайзи в Холивуд. От 2015 г. насам "Дисни" пуснаха по кината два нови филма от бъдещата трилогия, занимаваща се със събитията след оригиналните "Междузвездни войни" на Лукас. Освен това "Дисни" създадоха два самостоятелни филма и обявиха една купчина други предстоящи проекти от вселената на "Междузвездни войни".

Изявлението на Боб Игер в четвъртък е донякъде свързано с неговото публично признание през септември, че е било грешка "Дисни" да пускат по един филм от франчайза на "Междузвездни войни" всяка година и че феновете трябва да очакват "някакво забавяне" в бъдеще.

Разпространеният по кината през месец май тази година "Соло: История от Междузвездни войни", филм за предисторията на добре известния чаровен контрабандист, изигран от Харисън Форд в оригиналната трилогия, се представи зле на боксофиса, изкарвайки разочароващите 400 млн. долара. Това е доста по-малко от приходите на "Междузвездни войни: Силата се събужда" с 2 млрд. долара и "Междузвездни войни: Последният джедай" с 1.3 млрд. долара.
dnevnik.bg