Понеделник, 18 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.11.2018  » Най-новите препоръки за физическа активност
  Правителството на САЩ публикува най-новите препоръки за физическа активност

  Федералното правителство на САЩ публикува най-новите препоръки за това как гражданите на страната трябва да бъдат физически активни, за да поддържат здравето си. Насоките са базирани на последните научни данни, според които всеки може да подобри драматично здравословното си състояние, ако се поддържа физически активен. Накратко, упражненията помагат на хората да спят по-пълноценно, допринасят за доброто настроение, оказват добри ефекти върху хронични състояния като диабет тип 2 или остеоартрит, отличават се с превантивни свойства що се отнася до раковите заболявания, сърдечните проблеми, наднорменото тегло и когнитивния дефицит в напреднала възраст.

  Насоките, както и преди, призовават възрастните американци да се стремят седмично към 150 минути умерена аеробна дейност или 75 минути по-енергична такава, за да извлекат най-оптималното от физическата активност. Но те също така поясняват, че всяка физическа активност, независимо колко кратка или сравнително лека е тя, е по-добра от заседяването. Това, което прави официалните насоки различни спрямо миналогодишните, е акцентът върху аргумента, че всяко допълнително усилие си заслужава, дори ако човек не е способен да покрие горните стандарти.

  Правителството на САЩ също така призовава училищата и колежите да предлагат физическо възпитание, спорт след училище, публичен достъп до учебни и спортни заведения след училище, както и други възможности за отдих и активност в рамките кампуса. Децата на възраст от 6 до 17 години трябва да получават всеки ден поне 60 минути умерено-интензивна аеробна тренировка и поне три сесии седмично, свързани със заздравяване на мускулите. Документът включва и препоръки, касаещи децата в предучилищна възраст. Децата между три и пет години следва да бъдат физически активни през целия ден, за да поддържат развитието и растежа си – нещо, чието поощрение е отговорност на лицата, грижещи се за малчуганите.

  Публикуван в списанието на Американската медицинска асоциация, докладът носи и малко по-песиместичен тон, тъй като съобщава, че неуспехът да се постигнат препоръчителните стандарти е станал причина за близо 117 милиарда долара годишни разходи за здравеопазване.

  puls.bg


  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »