Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.11.2018  » Разликата в оргазмите между половете
  Разликата в оргазмите между половете

  През последните години разликата в заплащането между мъжете и жените (т.нар. „gender pay gap“) се дискутира оживено от икономисти, феминисти, философи и политици. Докато някои твърдят, че жените действително биват дискриминирани на работното си място, като им се заплаща по-малко за същата работа, други спорят, че тази разлика е мит и всъщност статистиките не отчитат редица променливи, които могат да обяснят противоречивите сметки. Тук обаче ще се спрем на една друга разлика между половете, която надали звучи толкова скандално, но хич не е за пренебрегване – разликата в оргазмите между половете (която някои наричат „the orgasm gap“).

  Дефиниране на разликата

  Разликата в оргазмите мужду половете се отнася до факта, че при хетеросексуални връзки мъжете имат повече оргазми, отколкото жените.

  Статистически данни

  По въпроса съществуват многобройни проучвания. Ще започнем обаче с едно конкретно, тъй като касае семейни двойки, а не случайни партньори. Публикувано в The Journal of Sexual Medicine, проучването ни информира, че измежду 1700 младоженци, 43% от съпрузите бъркат колко често собствените им жени достигат до оргазъм. Статистическата разлика в честотата на оргазмите между мъже и жени расте в случаите на случаен секс, както демонстрира друга статия, този път в American Sociological Review.

  Също така изглежда, че жените, които се идентифицират като лесбийки, стигат до кулминационния момент по-често от хетеросексуалните жени (при мъжете процентът не варира силно с оглед сексуалната ориентация), съобщава ни различна публикация в The Journal of Sexual Medicine. Според Psychological Medicine, жените без партньор изпитват оргазъм по-често от обвързаните жени.

  Как да затворим пропастта?

  Оргазмът при жените е по-сложен процес. Първо, психологически (повечето жени, до 77% в някои изследвания, споделят, че любовната игра е необходима за добър оргазъм) и след това физиологически (много малък процент от жените, между 3% и 10%, разчитат на оргазъм при проникване).

  Обикновено се счита, че пенетрацията е основният момент и съответно начин, по който партньорите следва да свършат. За да затворим пропастта обаче, клиторалното стимулиране трябва също да влезе в уравнението, както и любовната игра, която да гарантира на жената, че тя също заслужава внимание и удоволствие. Не на последно място, жените трябва да се чувстват добре в тялото си, да са наясно какво наистина им доставя удоволствие и да имат възможността да споделят тази информация с партньора си, който от своя страна да я вземе предвид.

  puls.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »