Петък, 21 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.01.2019  » Нова реклама на Жилет взриви мрежата

  Най-новата реклама на "Жилет" предизвика множество противоречиви реакции и бурни дебати по повод посланието на клипа, свързано с нашумялото движение #MeToo.


  Рекламният клип включва откъси от новинарски емисии, свързани с движението #MeToo, които са допълнени от моменти, илюстриращи прояви на сексизъм в ежедневието. Глас зад кадър изяснява посланието: "Тормоз, движението MeToo срещу сексуалното насилие, господстваща мъжественост. Това ли е най-доброто за един мъж?". В официалната страница на компанията в YouTube се уточнява, че "рекламата е за нашата вяра в най-доброто у мъжете".

  До момента клипът, публикуван на 13 януари, е изгледан над 10 милиона пъти, а коментарите под него са разнообразни, но преобладават тези в негативната гама:

  "Това е явна пропаганда";
  Всичко, което запомних от видеото, е, че белите мъже са прасета, които се опитват да ударят всяко момиче, което срещнат по улиците. Все едно всички сме такива... Не могат просто да изкарват нещата така, че всички мъже постъпват по този начин, това изобщо не е вярно";
  "След като мразите мъжете, няма да купувам повече вашия надценен продукт";

  "Къде е видеото с мъжа, който спира мюсюлманина да бие/изнасилва 15-годишната си съпруга?";
  "Когато бях малък, няколко гадни момичета тормозеха най-добрия ми приятел и го доведоха до самоубийство. Нито аз, нито синовете ми ще купуваме продуктите ви занапред";
  "Жилет", очевидно сте забравили какво представляват рекламите. Трябва да се обръщате към основната си аудитория, да ù давате нещо, в което те могат да разпознаят себе си. В крайна сметка аз не виждам съпруга ми, баща ми или братята ми, отразени в тази отблъскваща реклама. В бъдеще семейството ми ще се въздържа от закупуване на "Жилет".

  Освен в социалните мрежи горещият дебат, който предизвика рекламата, се прехвърли и в някои медии отвъд океана, част от които застават зад посланието на видеото, а други остро го критикуват и настояват, че не е редно всички мъже да бъдат поставяни под общ знаменател. Някои анализатори стигат дори по-далече и заявяват, че с та

  зи реклама компанията "Жилет" намеква, че клиентите ù са потенциални сексуални насилници и престъпници.

  Канадският политически коментатор Езра Левант разкритикува видеото така: "Реклама за бръснене, написана от скандалджийка феминистка с розово коса, е толкова ефективна, колкото реклама за тампони, написана от мъж на средна възраст...".

  Според защитниците на рекламата обаче именно острите реакции доказват, че посланието й е повече от необходимо във времена на властваща мъжественост и неравнопоставеност на половете.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net