Неделя, 1 Август 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.02.2019  » Годжи бери – защо е изключително полезен плод?


  Годжи бери е плод, който е добър източник на витамини и минерали, включително витамин С, витамин А, цинк, желязо, фибри и антиоксиданти. Съдържа и аминокиселини, като осигурява почти 10% от дневната стойност протеини, както и сложни въглехидрати.


  Годжи бери повишава имунната система и защитава от грип

  Повишената имунна система и грипна защита могат да вървят ръка за ръка, тъй като витамините в плодовете предпазват тялото от разболяване. Различни тестове показват, че годжи бери спомага за повишаване на ефективността на ваксините срещу грип. Плодът също предотвратява разпространение на инфекции за хората, получили ваксината.

  Годжи бери подпомага отслабването

  Богатият му и сладък вкус, заедно с високото съдържание на фибри, го прави идеална храна за отслабване. Плодът може да се включи към ежедневното меню, тъй като е нискокалоричен и с малко захар. Това го прави идеален заместител на други сушени плодове с по-високо съдържание на захар.

  Годжи бери съдържа антиоксиданти, полезни за кожата и очите

  Проучвания показват, че високото ниво на антиоксиданти в плодовете като зеаксантин, защитават клетките от разрушаване и увреждане. В същото проучване е установено, че по-възрастните хора, които ядат ежедневно годжи бери, в продължение на 90 дни, имат по-малко проблеми с очите.

  Годжи бери – за повишен тестостерон

  Годжи бери има дълга история, свързана с повишаване на плодовитостта. Проучване, проведено върху животни, показва, че годжи бери увеличава количеството произведена семенна течност, подобрява сексуалните способности, подпомага възстановяването на тестостерон. Някои изследвания показват също, че годжи бери е идеална съставка в менюто за подобряване на еректилната дисфункция

  Годжи бери е суперхрана?

  В проучване на участници, които ежедневно консумират сок от годжи бери в продължение на две седмици, установява, че те имат повече енергия, по-добро качество на съня, по-голяма способност за фокусиране, по-голямо спокойствие и по-голямо общо благосъстояние. Същата група съобщава и за по-добри резултати при проблеми с храносмилането, стреса и умората.

  Китайски проучвания пък твърдят, че годжи бери може да помогне за лекуването на рак, тъй като плодовете съдържат компонент, наречен бета-ситостерол, но според Националните здравни служби в Обединеното кралство, проучванията са неубедителни и са необходими повече изследвания.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »