Сряда, 8 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.02.2019  » Колко калории се горят по време на секс и оргазъм?


  В редица проучвания относно калориите, които се горят по време на 20-минутен секс, се установява, че мъжете средно изгарят по 101 калории за цялата сесия, а жените – 69. Клиничният сексолог и посланик на Американската асоциация за сексуално здраве Съни Роджърс коментира, че ако двойка изгаря по 100 калории всеки път, когато прави секс, то, ако всяка седмица по три пъти двойката има подобни взаимоотношения, тя може да изгори много калории месечно.

  Като цяло броят на изгорените калории по време на секс е по-малък от броя на калориите, които се изгарят по време на тренировка, което е около 276 калории. Ако чрез секс се прави опит за отслабване и да се замени времето за тренировка със секс, то най-вероятно няма да се получи, но сношението пък има своите ползи за здравето. Сексът например подобрява имунната система. Хората, които правят редовен секс, поне веднъж седмично, са с по-високи нива на имуноглобулин.

  От друга страна, по време на оргазъм средно мъжът изгаря около 4 калории на минута, а жената – 3. Ако сексуалната сесия продължи средно 6 минути, то това позволява 24 калории за мъжа и 18 за жената. Така че, ако се измерват калориите, изгорени само по време на оргазъм и той продължи между 10 и 60 секунди, максималното количество калории, са само 4.

  Специалистите успокояват, че въпреки малкото калории по време на оргазъм, то той има редица ползи за здравето. Оргазмът например може да облекчи болката, да подпомогне бързото заспиване, да подобри когнитивните способности и настроението. Оргазмът е идеален и лесен начин за справяне със стреса и тревогата. Изследвания дори показват, че редовните оргазми и по-специално еякулацията предпазва гениталиите на мъжете от заболявания. Проучване, проведено в British Medical Journal, установи, че мъжете, които еякулират поне 21 пъти месечно, са по-малко склонни да получат рак на простата, отколкото мъжете, които еякулират само от четири до седем пъти месечно.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »