Вторник, 25 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.03.2019  » Как да се справите с негативните колеги


  Няма начин да не познавате поне един „сърдит” колега на работното място. Обикновено тези хора постоянно се оплакват от работата, от личния си живот, отхвърлят добрите идеи, а понякога дори правят напук на останалата част от екипа. Знаем, че понякога е истинско изпитание да запазите самообладание в присъствието на такъв човек. Ето 4 идеи как можете да се справите с негативните си колеги.

  Подходете без предубеждения

  Дали това, което казват, е негативно или пък начина, по който го казват? Първият вариант говори за човек, който наистина е отрицателен, но пък вторият модел на поведение означава, че може даденият субект да има проблем с комуникацията. Проверете предубежденията си, за да видите дали съдите този човек въз основа на това как той представя информацията.

  Не се превръщайте в част от проблема

  Като колега, работещ в една и съща среда, е редно да не добавяте още отрицателно настроение. Разбира се, че този служител ви „лази по нервите” и предизвиква главоболие, но сме сигурни, че не искате да слезете до нивото му. Ако го сторите - това е наистина бърз начин да загубите доверие с останалата част от екипа.

  Съберете фактите

  Обърнете внимание кои са причините, които карат даденият човек да действа негативно – оставане в извънработно време, твърде много проекти, лошо отношение от трета страна и т.н. Важно е да се намерят причините на това, защото в противен случай се руши работната атмосфера.

  Директен разговор

  Това е най-трудната част. Първата стъпка в този разговор е да се определят границите на общата ви работа като екип, а не да се започва с обвинения. Може да използвате метода „Ситуация, поведение, въздействие“, тоест опишете реална ситуация, очертайте конкретните действия на човека и обяснете как тези действия са се отразили на вас и другите.

  Expert.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net