Сряда, 1 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.04.2019  » Начини за повишаване на либидото


  Ниското либидо може да се повиши с набор от ефективни естествени методи.

  Първият е свързан с управление на тревогата и безпокойството. Те са често срещани бариери пред либидото на мъжете и жените. Тревожността най-често се дължи на стрес, а хората, които го изпитват, имат ниско сексуално желание. 

  За да се подобри психичното здраве и да се управлява безпокойството, може да се правят различни дейности като например редовни физически тренировки. Упражненията помагат на мъжете и жените да се преборят с ниското либидо. Може да се прави и медитация или йога за балансиране на нервната система и понижаване на кортизола.

  Важно е и консумирането на балансирана диета, включваща много плодове и зеленчуци, както и храна, богата на протеини, но бедна на въглехидрати. По този начин ще се поддържа здравословно тегло, тъй като наднорменото може да бъде свързано с психологични проблеми.

  Набавянето на достатъчен сън през нощта също е свързано с подобряване на либидото. В проучване, проведено през 2015 г., се установи, че жените, които са получили повече сън, са имали по-голямо сексуално желание на следващия ден, отколкото тези, които не са се наспали. Друго изследване показа, че нивата на тестостерон са спаднали с 10-15% само след една седмица недостатъчен сън.

  Друга важна стъпка в повишаване на либидото е предварителната любовна игра. Според изследвания от 2017 г. само около 18% от жените получават оргазъм, докато 33,6% от тях съобщават, че са им необходими стимулация и ласки.

  От важно значение е и общуването между партньорите. Двойките, които комуникират по открит начин, обикновено имат по-силна емоционална връзка, което води до по-добър секс и до повишено либидо.

  Важно е и преустановяване на пушенето, тъй като то може не само да влияе върху сексуалното желание, но и да има отрицателно въздействие върху сърдечносъдовата система на човек. Доброто здраве на сърцето е важно за доброто сексуално функциониране. Отказът от тютюнопушенето може да повиши либидото, но и да подобри цялостното здраве.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »