Вторник, 31 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.04.2019  » Упражнения за мускулите на мишницата


  Мускулите на мишницата са обвити от мишничната фасция – fascia brachii. Чрез нея се отделят две междумускулни прегради – странична (външна) и вътрешна (медиална). По този начин се образуват две пространства или компартменти, в които се разполагат съответно предната и задна мускулна група на мишницата.

  Предната група мускули на мишницата включва три мускула, чиито тела лежат от предната страна на раменната кост. Тялото на musculus biceps brachii се разпростира по цялото протежение на мишницата. В горната си част се разделя на две глави – дълга и къса. Неговата функция е да сгъва и супинира (с дланта нагоре) предмишницата в лакътната става, както и да повдига мишницата напред. Дългата глава подпомага отвеждането, а късата – привеждането.

  Във фитнес залите има възможност за богат избор от упражнения за бисепс. Т. нар. бицепсово сгъване с дъмбели може да се изпълнява от изправен стоеж или наклонен седеж на лежанка. Важно е при повдигане да няма натоварване в кръста, а основното напрежение да се усеща именно в мускула.
  Бицепсовото сгъване на скрипец е много подходящо за тренировка на мускула, като в началото се започва с по-малко килограми и постепенно се увеличава тежестта. Друга разновидност е вдигането на щанги.

  Набиранията също са упражнения за тренировка на бицепса, но изпълнени по определен начин. При използване на успоредка – ръцете се захващат от външната страна на успоредните лостове и раменният пояс се повдига до нивото на уреда. При тренировка на единичен лост упражнението се изпълнява с обратен захват на ръцете отпред, така че те да са обърнати с палците към лицето. Набиранията се правят до достигане на главата над нивото на лоста.

  Брахиалисът musculus brachialis също е от тази група и се разполага между двуглавия и триглавия мускул. Неговата функция е да сгъва предмишницата в лакътната става. При добро развитие „избутва“ бицепса и дава обем на ръката. Третият мускул от тази предна група на мишницата е musculus coracobrachialis – неговата функция е да участва в повдигането напред и привеждането на мишница.

  puls.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »