Четвъртък, 17 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.04.2019  » Сексът подобрява външния вид


  Освен за подобряване на физическото и психическото състояние, сексът оказва положително влияние и върху здравето на кожата, ноктите и косата.

  Сексът и по-специално оргазмите могат да доведат до по-добро състояние на тялото, като същевременно се намаляват нивата на хормона на стреса, който може да предизвика различни кожни несъвършенства. Той може да предизвика възпалителни процеси на кожата и да доведе до появата на розацея, псориазис и др. Акнето и черните точки също намаляват благодарение на оргазма. Счита се, че сексът от 2 до 3 пъти седмично може да повлияе положително на тези кожни проблеми.

  Проучване, проведено през 2009 г. в университета в Мичиган, установи, че получаването на оргазъм повишава нивата на естроген в тялото. Естрогенът помага за предотвратяване стареенето на кожата по различни начини. На първо място, той предотвратява намаляването на колагена, важен протеин за поддържането на кожата млада и устойчива на фини линии и бръчки. Естрогенът също задържа влагата в кожата, като я поддържа хидратирана и дълбоко подхранена.

  Сексът също стимулира движението на кръвта, преминаваща през тялото. Това означава, че така лицето се снабдява с кислород, което стимулира пък производството на колаген. Чрез подобряване на кръвообращението се придава на кожата повече блясък и равномерен тен. Чрез секса и подобряване на циркулацията се изхвърлят токсините от порите.

  Сексът има и други предимства върху красотата. Науката твърди, че редовният секс прави хората щастливи и усмихнати, а усмивката прави човек да изглежда по-млад. Изследване от 2016 г. потвърждава тази корелация и установява, че когато хората се усмихват, те се възприемат като по-млади. 

  Сексът също подобрява способността на организма да усвоява ефективно хранителните вещества. Увеличаването на основните витамини и минерали е важно и за поддържането на косата и ноктите здрави в дългосрочен план. Така косата става хидратирана, подхранена, гладка, блестяща и буйна, а ноктите – по-здрави и твърди.

  Поради тези положителни ефекти, които има оргазмът върху кожата, сексът трябва да бъде редовен.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »