Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.04.2019  » Минералната вода – източник на магнезий, калций и калий


  Минералната вода се добива от естествени минерални извори, което ѝ придава по-високо минерално съдържание. Тя съдържа големи количества минерали като магнезий, калций, калий. Тя включва също натрий, желязо и цинк.

  Благодарение на магнезия, минералната вода е полезна за регулиране на кръвното налягане, нивата на кръвната захар и нервната система. Някои минерални води имат повече магнезий от други. Количеството на магнезий във водата може да варира от 1 милиграм на литър до повече от 120 мг. Дефицитът на магнезий, може да доведе до високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност и други сърдечносъдови заболявания. В проучване от 2004 г., включващо 70 възрастни с хипертония, е установено, че приемането на 1 литър минерална вода на ден, намалява кръвното им налягане. В допълнение, минералната вода възпрепятства повишаването нивата на лошия холестерол.

  Освен на магнезий, минералната вода е богата на калций и калий, които насърчават кръвообращението. Калцият регулира скоростта на сърдечния ритъм. В допълнение, той е необходим минерал за изграждането и поддържането на здрави кости, а приемът на минерална вода може да снабди организма с добро количество калций. Проучване показва, че възрастните жени, които приемали минерална вода, съдържаща магнезий и калций, имат по-голяма плътност на костите, в сравнение с останалите. Минералите са необходими и за правилното функциониране на мускулите. В резултат минералната вода увеличава физическата активност и подобрява цялостното благосъстояние на тялото. Тя е добра напитка и за възпрепятстване възпаленията и болките, причинени от артрит. Противовъзпалителните свойства на минералната вода намаляват също подуването на ставите.

  Минералната вода е полезна още за здравето на храносмилателната система. Поради съдържанието си на магнезий, тя може да се спомогне за поддържането на редовните движения на червата и в резултат предотвратяване на запека и подуването на стомаха. Тя е ефективна и за намаляване на киселинността в тялото.

  Калият в минералната вода пък води до увеличаване на паметта и концентрацията, като повишава умствената бдителност и предотвратява умствената умора.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »