Неделя, 29 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.05.2019  » Суши – богато на омега-3 мастни киселини


  Суши е храна, която най-често се консумира в Китай и Япония. То съдържа риба, зеленчуци и фибри, които съставят една здравословна храна, богата на хранителни вещества. Счита се, че то е полезно за консумиране, тъй като е:


  Богато на омега-3 мастни киселини

  Сушито е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които тялото не може да произведе самостоятелно. Те насърчават регенерация на клетките и предотвратяват появата на автоимунни заболявания. Мастните киселини, които сушито осигурява, подобряват имунната система


  Богат източник на антиоксиданти, предотвратяващи рак

  Сушито е богато на антиоксиданти, които предотвратяват оксидативните увреждания по кожата и ДНК на клетките. Антиоксидантите намаляват свободните радикали, които могат да причинят ракови клетки. Затова сушито се счита, че може да предотврати туморите. В допълнение, в проучване от 2014 г. се установява също, че то може да намали риска от рак на дебелото черво и гърдата. 

  Полезно при хипотиреоидизизъм

  Сушито е добър източник на йод, който балансира хормоните на щитовидната жлеза. Йодът предотвратява анормалната активност на хормоните на щитовидната жлеза и ги контролира. Заболяването води до затлъстяване и тежки сърдечни заболявания, а добавянето на суши към менюто, може да облекчи състоянието.

  Намалява стареенето

  Сушите е храна, която забавя стареенето на тялото. Сьомгата е богата на мастни киселини, които регенерират клетките и предотвратяват вредния ефект на свободните радикали. Освен това консумирането му е свързано с намаляване на стареенето на мозъка. То дори помага за по-добра памет и по-добри когнитивни функции. Поради това сушито е ястие, което е от полза за хора на всички възрасти.

  Полезно е за сърцето

  Сушито е храна, която защитава сърцето. Добавянето на суши към менюто, спомага за регулиране на холестерола, като се намаляват нивата на лошия холестерол. Така се предпазват артериите и се насърчава добър поток на кръв към и от сърцето, т.е поддържа се нормален сърдечен ритъм. Чрез балансиране нивата на холестерола се предотвратяват и проблеми като инфаркт, инсулт и атеросклероза.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »