Четвъртък, 28 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.08.2019  » Защо имаме по-голямо желание за секс през лятото?


  През лятото се изпитва по-голямо желание за секс. Но защо е така? Това може да се обясни с повечето топлина, слънчеви лъчи и дълги летни нощи. Например витамин D, който се синтезира под въздействие на слънцето, повишава либидото, както и нивата на тестостерон при мъжете.

  При жените ситуацията е подобна. Дефицитът на витамина може да причини понижени нива на естроген, а това води до намаляване желанието за секс. Слънцето също повишава нивата на серотонин, а той увеличава желанието за сексуални преживявания. Според специалистите слънчевата светлина зарежда хората с енергия и оптимизъм, а те също допринасят за повишаване на либидото.

  През лятото нивата на мелатонин са много по-ниски, тъй като нощите са по-кратки и излагането на тъмнина е по-малко. Това пък спомага за повишаване на сексуалното желание.

  Сексът е по-желан през лятото и заради по-високите температури. В проучване се твърди, че хората, които живеят в горещ климат, имат по-често сексуални взаимоотношения, от тези, които живеят на по-студени места. Тук става въпрос обаче за температури, които са в рамките на нормалното, тъй като извънредно високите температури най-често предизвикват обратния ефект.

  Обикновено лятото се свързва с релакс, забавление, отпускане на тялото и ума, както и по-добро настроение, а така се увеличава и сексуалното желание. От психологическа гледна точка хората през лятото излизат навън по-често, а дори и пътуват много повече. Така се намаляват стресът, напрежението и тревогата и автоматично се повишава либидото. Освен това дните през лятото са по-дълги и има много повече време за сексуални приключения.

  През летните месеци също се извършват повече дейности като спорт на открито или разходки в парка, а те могат да увеличат сексуалното желание. Също така според проучвания сандалите са по-секси обувки от зимните ботуши, а това привлича погледа на представителите на мъжкия пол. Освен това през горещите летни дни се носят по-малко дрехи, което е допълнителен стимул за сексуален интерес

  Интересен е също фактът, който установява проучване, а именно в него се твърди, че 62% от хората казват, че сексът през летните месеци им е любим.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »