Сряда, 8 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.09.2019  » 5 интересни факта за оргазма


  Оргазмът по време на секс е от важно значение за постигане на физическо удовлетворение. Той обаче е много повече от удоволствие, тъй като може да повлияе върху цялостното здраве. Ето няколко интересни факта за оргазмите.  

  Факт №1 – Презервативът не пречи на оргазма

  Трябва да се знае, че използването на презерватив не пречи на оргазма. Противно на всеобщото мнение, че осезаемостта по време на секс без предпазни мерки е по-голяма, се счита, че жените преживяват един и същ оргазъм с и без презерватив. Всъщност, презервативът е в полза на партньорката, която не желае бременност, но също сексуалното преживяване продължава по-дълго, отколкото без него.

  Факт №2 – Трудно се достига кулминацията

  Вторият факт относно оргазмите е, че жените не достигат лесно до него. Според проучвания голяма част от жените съобщават, че имат затруднение или дори невъзможност да изпитат оргазъм. Специалистите съветват жените, които изпитват затруднения, да направят консултация със своя лекар, тъй като недостигането до оргазъм може да бъде свързано с други медицински състояния, включително заболяване на щитовидната жлеза и други.

  Факт №3 – Достигането до оргазъм може да отнеме повече от 20 минути

  Смята се, че за да се достигне до оргазъм, може да отнеме дори повече от 20 минути. Според учените е нормално жените да достигат много по-бавно до кулминацията от мъжете. Има начини, с които пък може да се забави оргазмът на партньора. Ако преждевременната еякулация се случва често, може да се посети дори лекар, за да се установят методите, които могат да помогнат в случая.

  Факт №4 – Оргазмът се подобрява с напредването на годините

  Оргазмът всъщност се подобрява с възрастта. Специалистите в областта твърдят, че причината е по-големият опит и по-голямата увереност. Също, ако връзката е дългосрочна, жените се отпускат повече и достигат по-лесно до оргазъм.

  Факт №5 – Оргазмът се симулира от женския пол

  Оргазмът много често се симулира от жените. В проучване се показва, че 80% от представителките на нежния пол симулират оргазъм в един или друг момент. Специалистите смятат, че трябва да се избягва тази практика, тъй като така мъжът не научава как да доведе своята партньорка до оргазъм. В допълнение, жените ще се чувстват неудовлетворени от секса и е възможно да се намали желанието им за него.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »