Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.09.2019  » Рисковете от химията, за добра спортна форма


  Колко от трениращите могат да се похвалят с това, че постигнатите резултати не се дължат поне в минимална степен на различни добавки, които включват към ежедневното си меню?

  Често изтощаващите тренировки и спазването на диетичен режим се оказват ненапълно достатъчни, за да постигнем резултатите, които искаме. А едно натискане на копчето е разстоянието, което ни дели от всевъзможни добавки, които ни обещават блестящи резултати.

  Докато в миналото допингът е представлявал консумацията на тестиси или сърце на различни животни, то към днешна дата представите се различават значително.

  Химичните лаборатории се надпреварват за синтеза на различни стимуланти, които да обещават блестящи резултати и да не влизат в листата на вещества, които се определят като допинг.

  Ефедринът е един от често прилагащите се стимуланти, който е свързан с пренасянето на адреналина, а молекулната му структура наподобява изключително тази на метамфетамина.

  Освен силния си стимулиращ ефект, той се предлага на пазара и на ниска цена, което е допълнителен стимул за масовото му прилагане при културисти. Паралелно с това има отношение към намаляване на подкожната мастна тъкан и съответно по-бързо подчертаване на релефната мускулатура.

  В пиковата си концентрация подобрява дишането, както и други показатели, свързани с издръжливостта и подобряване на концентрацията. А всички тези ефекти имат отношение към по-високи спортни резултати.

  Известна е и комбинацията на ефедрина с аспирин и кофеин. Техният синергизъм има отношение към задържане на по-дълготраен ефект и значително по-изразен по сила.

  Комбинацията, обаче, колкото и блазнещи ефекти да осигурява води до развитие на постепенна хронична умора, която се дължи на невъзожността за достатъчно възстановяване. Нарушава се и ритъмът на съня. Може да се проявят още сънливост, сърцебиене, високо кръвно налягане, тремор и други. От значение е достатъчният прием на вода, тъй като още един от ефектите на тези стимуланти е диуретичен.

  Особено опасна е комбинацията и дори използването на ефедрин самостоятелно при прекарани инфаркти, инсулти или епизоди на стенокардия.

  Инсулинът е още една стъпка в работата за извайване на идеалното тяло. Целта на инжектирането му е постигане на анаболен ефект – нарастване на мускулната маса. Но концепцията има своите съществени пропуски, тъй като този ефект се декомпенсира, когато няма равновесие с останалите хормони в организма, а при системния му прием се води до дисбаланс.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »