Сряда, 23 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.12.2019  » Сам Мендес отвежда зрителите в Първата световна война


  Четири години след като завърши втория си филм от поредицата за Джеймс Бонд, английският режисьор и носител на награда "Оскар" завежда зрителите в разгара на Първата световна война с новата си лента "1917", вдъхновена от преживявания на неговия дядо, пише "Ройтерс".

  Действието във филма се развива в един-единствен ден през април 1917 г. В един дълъг кадър са проследени преживяванията на двама британски войници, изпратени във вражеската територия като съгледвачи, за да спрат атака към оттеглящи се германски войници. Оттеглянето се оказва капан и изгубили връзка със своята част, двамата се оказват единствената надежда за спасяването на живота на стотици британски войници."Дядо ми се е бил във войната между 1916 и 1918 г. и ни е разказвал много истории, които си спомням до ден днешен", каза Мендес на премиерата на филма в Лондон вчера, на която присъстваха принц Чарлз и съпругата му Камила.

  "Филмът не е за дядо ми, но е вдъхновен от него. Веднъж той ни разказа как е трябвало да пренесе съобщение през "ничията земя". Този образ продължаваше да ме съпътства и не искаше да ме пусне", допълни той.Мендес е режисьор на заглавия като "Американски прелести" и "Път към отмъщение", а последните му два филма бяха от поредицата за Джеймс Бонд - "007 Координати: Скайфол" и "Спектър". По думите на британеца, въпреки че "1917" е мащабен проект и работата по него е била изтощителна, за него това е била истинска почивка след филмите за Бонд със снимки на 5 континента и операторски екип, служещ си с 20 камери.

  В актьорския състав влизат Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Андрю Скот. Двете главни роли обаче са поверени на по-слабо известните Джордж Маккей и Дийн-Чарлз Чапман.До момента отзивите на критиката са положителни, като в рецензиите се обръща особено внимание на техниката, чрез която се разгръща разказът, която наподобява един дълъг кадър. Нещо, което е било предизвикателство за целия екип.

  "Когато снимаш сцена с дължина от 10 минути и направиш грешка на седмата минута, е наистина тежко. Трябва да започнеш отначало, дори в заснетия материал да има нещо, което харесваш. Това е като да ходиш по въже", коментира Мендес.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »