Вторник, 31 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.12.2019  » Филми за Готие, Леонардо и Бунюел в Master of Art 2020

  Петото издание на фестивала Master of Art ще се проведе между 9 и 30 април.

  По традиция стартът му и тази година ще бъде с премиера на българско заглавие. Този път това е дебютният документален филм на оператора и режисьора Емил Христов - „Прегръдката", който зрителите ще видят в кино „Люмиер" в 18:30.

  Официалното откриване на фестивала пък ще е от 20:00, отново в кино „Люмиер" с френския документален филм „Жан-Пол Готие: шантав и шик", посветен на „модното шоу на изродите" на ексцентричния дизайнер Жан-Пол Готие в прословутото вариете „Фоли Бержер". Филмът разказва за 6-месечната подготовка на спектакъла "Fashion freak show", чиято премиера бе на 2 октомври 2018 г. и предложи ретроспективен поглед към 40-годишната кариера на дизайнера, за когото израза „ужасното дете на модата" вече се е превърнал в клише.

  Още една българска премиера са предвидили организаторите на фестивала - на новия филм на Найо Тицин „Стихията Медея". Прожекцията на филма е планирана за 11 април от 18:00 часа в кино „Люмиер".
  На 15 април от 20:00 фестивалът ще отбележи Световния ден на изкуствата с документалния филм „Творбите на Леонардо" на британския режисьор Фил Грабски, познат в България с филмите „Аз, Клод Моне" и „Микеланджело - любов и смърт".

  В галерията на фестивала от велики личности на изкуството, белязали своето време, се нарежда и испанският режисьор Луис Бунюел. Ценителите на седмото изкуство ще видят българската премиера на „Бунюел в лабиринта на костенурките", който спечели Европейската филмова награда за 2019г. в категорията най-добър анимационен филм. С него Master Of Art ще отбележи 120 години от рождението на великия испански режисьор, а прожекцията на филма ще бъде на 22 април в кино „Люмиер" от 20:00.

  Предварителната продажба на билети за тези прожекции вече стартира на касите на НДК. За най-верните почитатели на фестивала организаторите са предвидили и предварителна продажба и абонаментни карти Master Pass, които дават достъп до прожекции на филмите от програмата на фестивала в кино „Люмиер" и Дом на киното. Цената на пропуска е 48 лв., а за учащи и пенсионери - 36 лв.

  stand.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »